Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Min dag med de svenska läkarna

Bookmark and Share

Kan börja med att säga att jag bor i en av Stockholms förorter och därmed har haft tillgång till en del olika läkare och sjukhus att besöka. Det hela började med att jag kände en oerhörd smärta och tryck över bröstet, svårt att andas. Gick till läkaren i förhoppning om att få veta vad som är fel...men det är här berättelsen börjar.

1. Första besöket
Jag valde allra först att besöka en läkare på akutavdelningen hos Cityakuten. Fick vänta cirka 1 timme, läkaren tittade på mig och kollade lite allmänna grejer. Inget var fel enligt denne.

2. Andra besöket
Jag tror inte på första läkaren så jag besöker en ny. Denna gång en på SÖS. Även där samma historia; inget test, ingenting.

3. Tredje besöket
Den tredje gången går jag faktiskt till min vårdcentral, däremot helt utan mening. Man blir ifrågasatt och läkaren vägrar göra prover.

4. Fjärde besöket
Besöker nu en privat läkare (utan att nämna namn) och blir av denne vidareskickad till en "mycket bra läkare".

5. Femte besöket
Jag besöker denna läkaren och ÄNTLIGEN får jag göra ett test. Det visar sig att jag fått en lunginflammation. Jag får antibiotika utskrivet i en rätt mängd och läkaren frågar mig varför jag inte har fått det tidigare. Jag vet inte varför jag inte fick det, men jag hade gjort fyra besök.

Min historia slutade lyckligt. Men jag är orolig att det inte är så för alla. Jag är allvarligt talat rädd för folk i min omgivning, min familj, mina barn och andra människor. Jag är rädd för att vi har ett sånt här katastrofalt bemötande bland läkare. Det är så att man skäms...

 
Område: Läkare & Personal | Skriven av: Bellatina


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av JohnE för 3263 dagar sedan
-1 Diggar
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag ser två brister; att något så vanligt som en lunginflammation, pneumonier är det vanligaste som kommer in till en vårdcentral och bör vara lätt att känna igen även för en sjuksköterska.
Däremot vet jag ej om du sagt något om slem, hosta, feber etc. Självklart är det mottagningssjuksköterskans ansvar att fråga dig för att få fram detta, men om inte gjort är det inte konstigt med alla dessa besök.

Att få en diagnos på lunginflammation behöver inte nödvändigtvis göras tester innan. Och om man som patient är såpass hypokondrisk och tror; inga tester = dåligt besök, vilket jag hoppas du inte går å tänker på hela tiden i framtiden.
Tester är inte alltid en slemodling, urinodling, blodprov eller så - det kan lika gärna vara läkare som knackar lite på kroppen.
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Bellatina för 3262 dagar sedan
+0 Diggar
Vadå, på vilket sätt är det "hypokondriskt" att vilja göra tester hos läkaren. Det är väl just därför man går dit för att göra ett test som kan fastställa sjukdomen och inte få en klapp på axeln. Du kan inte upptäcka en lunginflammation genom att knacka lite på kroppen.
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar