Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: SÃ¥ skyddar du dig mot smitta (svininfluensa)

Bookmark and Share

Det finns några enkla råd för att minska risken att drabbas av influensa A(H1N1). Till exempel att tvätta händerna ofta och att undvika nära kontakt med dem som man vet är sjuka.

All influensa, även den nya influensan A(H1N1), smittar via droppar från saliv, nysningar och hosta. Virus kan även fastna på olika ytor. Smittan flyger inte långa vägar i luften utan det krävs nära kontakt med den smittade för att själv drabbas.

Tänk på att undvika nära kontakt med personer som du vet är sjuka. Om du själv är sjuk, stanna hemma från arbetet eller skolan. Hosta eller nys i armvecket eller i en pappersnäsduk och tvätta händerna ofta med tvål och/eller handsprit. Fler tips finns i länkarna till höger.

Informationen kommer från Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet.

Här nedanför finns svar på de frågor om smittvägar, symtom pch spridning som hittills har besvarats av myndigheterna. Om du inte hittar svaret på din fråga kan du ringa till myndigheternas telefontjänst 020-20 20 00. Antingen får du svar direkt, eller så skickas svaret till din e-postadress.

 
Område: Förkylning & Infektion | Skriven av: kristina  • 1Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar