Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Angående kattmat och fästingmedel

Bookmark and Share

Det är ju väldigt många som håller på när det gäller det här om kattmat. Att det måste vara den här eller den där svindyra maten som veterinären rekommenderar etc etc. Men faktum är, att så länge det är taurin i så är det utmärkt mat för katter. Taurin är ett ämne de behöver man inte kan producera själva.

Det finns taurin i till exempel Euroshopper eller Spar, som bägge är lågpris. Våra katter älskar Spar, och även Euroshopper torrfoder innan de bytte recept. Om man bara kollar på de katterna märker man vad friska de är. Man behöver alltså inte betala hundratalskronor för mat med märke när de klarar sig alldeles utmärkt, eller bättre, på lågpris. Ett tips för alla er kattägare.

Kan även tipsa om FrontlineVets spraymedel mot fästingar. Det håller inte alla borta, men det kanske bara blir en enstaka och hjälper katter som kan ha tiotals fästingar samtidigt annars. Det finns att köpa på Apotoketet och är relativt billigt.

 
Område: Djur | Skriven av: Lotesse


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av Doktorn för 3619 dagar sedan
+0 Diggar
Mycket intressant läsning! En bra länk med kort information om detta ämne finns här: http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=11624&epslanguage=SV

Där står bland annat att det inte förekommer taurin i grönsaker och frukt. Så då bör inte det fungera som föda får katter?
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar