Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Pojke dog efter sjukvårdsråd

Bookmark and Share

Två gånger ringde den oroliga mamman till sjukvårdsrådgivningen. Båda gångerna fick hon samma råd: Stanna hemma. När hon till slut ändå åkte till sjukhuset gick hennes treåriga sons liv inte att rädda, skriver Dagens Nyheter på nätet.

Den treåriga pojken låg och vred sig på golvet i smärtor. Han kräktes, hade svåra magsmärtor, andades snabbt och fick blå läppar. När hans mamma ringde sjukvårdsupplysningen fick hon svaret att pojken bara var magsjuk och inte behöva uppsöka vård.

Men tillståndet förvärrades. Nu hade pojken slutat kräkas och låg med öppna ögon och verkade inte ”vara med”. Hon ringde oroligt en andra gång och fick samma svar.

När hon väl åkte till sjukhuset var det för sent. Den treårige pojke hade tarmvred, vilket stoppade blod- och syretillförseln till hela tunntarmen. Sjukvårdspersonalen satte in åtgärder, men hans liv kunde inte räddas, skriver Dagens Nyheter på nätet.

Socialstyrelsen har anmält händelsen till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) och yrkar på att de två sjuksköterskorna som gav råden ska få en disciplinpåföljd.

Sjuksköterskorna förklarar bland annat händelsen med stress och dålig information från modern.

Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5075708.ab

 
Område: Övrigt | Skriven av: Doktorn


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av Kristina för 3448 dagar sedan
+0 Diggar
Finns bara ett ord...skandal! I Sverige, buksmärtor skall alltid tas på allvar och upplysningen gör vad - säger åt den att skita helt i detta. Vad är det för nybörjare eller lata människor vi har i vården? skärpning förfan.
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar