Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Nio tips som bränner fett snabbt

Bookmark and Share

GI-experten Ewa Söderström Skiöldebrand ger dig nio tips som bränner fett snabbt:

1. Om du vill rivstarta med GI-kost: slopa kolhydrater som ris, pasta och potatis helt. Fyll tallriken med färska och tillagade grönsaker och rikligt med protein från exempelvis lax, kyckling, ägg och keso. Protein ökar förbränningen med 30 procent.

2. Omättade fetter från fisk, skaldjur och vegetabilier som exempelvis avokado, nötter och olivolja, är nyttiga och kan hjälpa dig förbränna fett. Stek i smör, kokosfett eller rapsolja. Undvik konstgjorda fetter som transfetter.

3. Om du tränar konditions- och styrketräning behöver kroppen sunda kolhydrater. Skippa sockret, men ät gärna frukt. Välj fullkornsvarianter av bröd, ris och pasta och prova bönor, linser, kikärtor, bulgur och quinoa. Se till att fylla på med kolhydrater efter träningspass, exempelvis med fullkornssmörgås och frukt.

4. Ät regelbundet - frukost, lunch, middag och eventuellt ett eller två mellanmål. Kroppen behöver få bränsle kontinuerligt för att den ska "våga" släppa ifrån sig fett.

5. Se till att få ordentligt med lågintensiv motion som bränner fett, som promenader och cykling. En morgonpromenad före frukost är den allra bästa fettförbrännaren.

6. Boosta fettförbränningen med en kopp kaffe före morgonpromenaden.

7. Slösa med heta, fettförbrännande, kryddor som chili, vitlök och curry.

8. Stressa av. Stress ökar risken för bukfetma. Testa meditation och yoga, det hjälper dig slappna av och förbränna fett.

9. Håll koll på alkoholen. Öl, söta drinkar, söta viner och likörer innehåller mycket snabba kolhydrater. Uteslut helst alkohol helt om du vill gå ned i vikt snabbt. Annars: drick med måtta och välj torra viner och osötad alkohol.

 
Område: Övervikt | Skriven av: Pollenexperten


Kommentarer och svar från medlemmar


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar