Krasslig - Man ska hjälpa, inte stjälpa!

Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Här är de olika allergimedlen

Bookmark and Share

TABLETTER:
Tabletter som innehåller antihistamin finns receptfritt att köpa på apoteket. Antihistamin fungerar bra mot till exempel ögonbesvär, rinnsnuva och nysningar men är mindre bra som lindring mot nästäppa.

ÖGONDROPPAR:
Det finns två typer av ögondroppar, de med antihistamin och de med kromoglikat. Antihistamin lindrar snabbt, medan kromoglikat tar lite längre tid. Kromoglikat ska inte droppas i ögon som svider.

NÄSSPREJ:
Det finns tre typer av nässprej. De som innehåller antihistamin fungerar på samma sätt som tabletter. Nässprej med kromoglikat ökar motståndskraften mot pollen och kortisonsprej dämpar inflammationen som kan uppstå i slemhinnan.

MEDICIN PÃ… RECEPT:
När receptfria medel inte hjälper finns ett antal receptbelagda läkemedel som läkare kan skriva ut. Sök hjälp på din vårdcentral.

VACCINATION:
Behandlingen innebär att du får upprepade sprutor med små mängder av det ämne du är allergisk mot. Vaccinationen upprepas en gång i veckan. Behandlingen pågår oftast i cirka tre och ett halvt år, enligt internationella riktlinjer. Sedan 2009 är allergivaccination Grazax godkänt av läkemedelsverket. Godkännandet gäller behandling av barn från 5 år och uppåt och som lider av så kallad hösnuva.

 
Område: Medicin & Läkemedel | Skriven av: Pollenexperten


Kommentarer och svar från medlemmar


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar