Krasslig - Man ska hjälpa, inte stjälpa!

Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Debatt: Sjukskrivna får inte ha hemsida

Bookmark and Share

Debatten är här. Debatten är ett skapat konto som kommer skapa olika debatter på Krasslig. Den första debatten handlar om att sjukskrivna inte får ha en hemsida uppe på Internet. Är man arbetslös så får man inte blogga och socialbidragstagare skall överhuvudtaget inte vara i behov av Internet. Detta är en fråga om demokrati.

För att citera Alexandra:
"Jag miste min sjukpenning för att jag har kvar min hemsida på nätet och bloggade ca 15 min om dagen hemifrån min soffa. Jag påtalade detta både till JK och till Malmös åklagare som båda säger att de inte vill ta upp ärendet. För mig är det en fråga om yttrandefrihet och jag får inte och har aldrig fått något betalt för mitt bloggande. Just nu står jag på Medborgarkontoret och lånar dator en halvtimme gratis."

Källa: http://telluselle.blogspot.com/

Vad säger ni? Är det rätt eller inte att ta sjukersättningen från en sjuk bara för att den använder Internet? Debatten är fri - här på Krasslig gillar vi demokrati.

 
Område: Debatt | Skriven av: Debatt


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av Doktorn för 3978 dagar sedan
+4 Diggar
Är inte syftet att som sjukskriven göra saker som man mår bra av så man inte mår sämre och eventuellt tar livet av sig. Att må bättre är en grund för att i framtiden kanske må lite bättre och kunna leva ett drägligt liv.
Den här typen av straff skulle mycket väl kunna likställas med att man sitter hemma med en förkylning och tar Ipren eller gör honungste till sig själv för att må bättre. Är man fuskare för det?

Jag tror politikerna och dess lakejer i Sverige har tappat förståndet. De tror att det är så kul att vara hemma och vara sjuk. Att knappt orka gå ut, oroa sig för sin framtid och sina barns framtid. Att kunna skriva på ett tagentbord betyder inte att man är full frisk. Detta är riktigt jävla sjukt och visar att våra myndigheter får hitta på vad som helst och har helt skruvade riktlinjer.
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Kristina för 3978 dagar sedan
-2 Diggar
Jaha..så vart är Sverige egentligen på världskartan? Snart är vi den största diktaturen i världen, i alla fall närmar det sig med säkra steg. När hann det gå så här långt egentligen? Jag har en blogg, jag är ung och saknar inkomst eller pengar från min blogg. Självklart är jag arbetslös som ungdom. Frågan är om man ska våga yttra sig här i sådana fall med tanke på framtiden? Vi vet ju alla att här i Sverige gillar storebror att ha koll på oss. Aj aj aj, illa Sverige!
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av hingsten för 3978 dagar sedan
+1 Diggar
Många myndigheter saknar riktig kompetens så det bara skriker om det. För flera sjukdomar är det negativt att ur behandlingssynpunkt isolera sig. Tydligen klarar vissa inte av att tänka så långt.
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Pusi för 3958 dagar sedan
+1 Diggar
instämmer med alla andra som skrivit. verkar helt jävla sjukt för att vara Sverige! det finns inga argument i världen att förbjuda sjuka att blogga, det är ju förfan inget arbete. diktaturen är här.
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar