Krasslig - Man ska hjälpa, inte stjälpa!

Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Så får du en bättre sömn

Bookmark and Share

Tyst: Se till att minimera ljudnivån. Visste du att lågmält prat (cirka 45 decibel) räcker för att väcka en sovande människa?

Svalt: Ditt sovrum bör ha en temperatur mellan 13-18 grader. Det skall inte vara för varmt och inte för kallt. Lagom är bäst!

Mörkt: Desto ljusare miljö, desto svårare är det att sova och somna. Ljuset har precis som ljudet en väckeffekt. Runt 9 procent av rumsljuset släpps igenom av slutna ögonlock.

Monotoni: Ditt nervsystemet reagerar på förändring. Därför är det viktigt med monotoni vid insomnandet. Du kan jämföra med hur svårt det är med koncentrationen vid en bilkörning på en helt spikrak väg, som saknar annan trafik och omges av en ändlös slätt.

Sängen: Sängen skall vara lagom mjuk och följsam, med en kroppsbredd på plus 40 cm, kroppslängd plus 20 cm. Ha sköna lakan i naturmaterial och sov gärna naken. Använd inte sängen till annat än sömn...och sex.

 
Område: Mental hälsa | Skriven av: Doktorn


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av Filip för 4118 dagar sedan
+0 Diggar
Otroligt bra skrivet av dig, Doktorn. En bra beskrivning för hur man kan underlätta sömnproblem. Tror detta är en bra artikel för alla, för alla har vi haft problem med sömnen då och då. Tummen upp!
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Hingsten för 4116 dagar sedan
+1 Diggar
Tack för dina trevliga tips. Ska verkligen tänka på dom nästa gång jag sover (typ aldrig).
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Solnea för 3762 dagar sedan
+0 Diggar
Tack för tipsen
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar