Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: 10 tips: Så får du vacker hud

Bookmark and Share

Du behöver varken exklusiva krämer eller dyra behandlingar för att få en vacker hud.

1. Rengör lagom:
Du kanske tror att ju mer du rengör ditt ansikte, desto renare och vackrare blir det. Fel! Att rengöra huden för mycket är en vanlig anledning till att huden blir extra känslig. Anledningen är att allt skrubbande och tvålande leder till att hudens underlager, som är en naturligt skyddbarriär, sakta men säkert skrapas bort. Se därför till att du använder rengöringsprodukter som är speciellt anpassade till din hudtyp - och använd dem med måtta.

2. Ge huden en time-out:
Ansiktskrämer ser inte bara till att huden återfuktas, de ser dessutom till att hudens naturliga oljor inte försvinner. Och det låter kanske bra, men har du lätt att få finnar är det dåliga nyheter eftersom de frodas i oljiga miljöer. Se därför till att hoppa över den feta nattkrämen då och då - på så sätt får huden en chans att andas och återhämta sig.

3. Ã…nga bort orenheter:
Behöver du en snabb och djup rengöring? Häll kokande vatten i en skål och blanda i citronjuice och rosblad. Håll sedan ditt ansikte över skålen och lägg en handduk över huvudet så att ingen ånga försvinner. Ångan kommer att friska upp dig, främja andningen och dessutom göra det lättare att behandla eventuella pormaskar. Rengör ansiktet som vanligt efteråt och avsluta med kallt vatten för att stänga porerna.

4. Tänk stort:
När du rengör och smörjer in din hud, kom ihåg att den faktiskt sträcker sig från hårfästet och ner till nyckelbenet. Många av oss glömmer med andra ord helt bort halsen, vars hud är extra känslig och tunn och därför behöver extra mycket omsorg.

5. Sov med ett rent samvete:
Gå aldrig och lägg dig utan att tvätta bort allt smink först. De artificiella produkterna hindrar huden från att fälla bort döda hudceller och att andas fritt. Dessutom kan du i värsta fall vakna med utslag och finnar. Ingen vidare god morgon, eller hur?

6. Glöm inte näsan:
Många av oss glömmer bort nästippen när vi rengör ansiktet, vilket kan medföra att den blir oljlig och fet. Rengör därför näsan noga med små, cirkulerande rörelser för säkerhets skull!

7. Håll håret borta:
Det är kanske lättare sagt än gjort men försök att hålla håret borta från ansiktet. Har du använt hårprodukter kan de smeta av sig på huden och orsaka finnar och utslag. Särskilt viktigt är det att håret hålls undan på natten - sätt upp det i en hög hästsvans så besparar du dessutom ditt överhår onödigt slitage.

8. Tänk på ögonen:
Det är oftast både lättare och skonsammare för din hud om du använder en speciell ögonmakeup-remover för att få bort sminket kring ögonen. Detta eftersom många av dem innehåller oljor, vilket löser upp mascaran och andra produkter på nolltid. Avsluta med att skölja av ansiktet.

9. Tvätta händerna:
Se till att dina händer är rena innan du pillar dig i ansiktet. Använder du foundation, investera i en svamp eller särskild foundationpensel för ett sammetsmjukt resultat.

10. Gör alltid rent först:
Se till att ditt ansikte är rent innan du sminkar dig på morgonen. Applicera också en ansiktskräm anpassad för din hudtyp innan du plockar fram foundation och puder. Ett väl rengjort och återfuktat ansikte är a och o för att sminket ska fästa ordentligt - och för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

 
Område: Hud & HÃ¥r | Skriven av: Kristina


Kommentarer och svar från medlemmar


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar