Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: 6 tips mot förkylningar

Bookmark and Share

Helig basilika (Tulsibasilika):
Helig basilika används traditionellt i Indien bl.a. mot förkylning. Den anses vara en adaptogen som stärker hela vår kropp mot sjukdomar.

Läs mer - http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2110

Doftande bad med badsalt:
Doftande bad med badsalt kan hjälpa dig att slappna av. Minskad stress är bättre för ditt immunförsvar. Dessutom kan det tänkas minska din upplevelse av förkylningen.

Läs mer - http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1840

Honung mot hosta & förkylning:
Honung har använts i traditionell medicin under många tusen år. Det innehåller vitaminer, enzymer, mineraler, ämnen som skydar honungen mot mikroorganismer och antioxidanter. Än idag upptäckts nya användsområden för honung inom medicin.

Forskning i USA pekar på att honung kan vara bättre än läkemedel för lindra hosta hos barn. Barnen fick antingen läkemedel, honung eller ingen behandling. De barn som fick honung hade minst besvär av hosta:

Honung kan användas tillsammans med örtte. Kamomill är en av flera örter som kan vara bra vid förkylning. Honung har används länge för lindring vid halsont och förkylning. Blanda honung med lite varmt vatten och gurgla. Honungen kan lindra smärta i hälsen och kanske också motverka infektionen.

Läs mer - http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2130

Yuzu cha:
Yuzu cha är grönt japanskt te med yuzu. Yuzu är en liten citrusfrukt som man äter hel. Den finns att köpa bl.a. på Willys och Hemköp.

Läs mer - http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1809

C-vitamin mot förkylning:
I en studie Cochrane gjort där man gick igenom 30 studier drar man slutsatsen att C-vitamin minskar risken för förkylning med hälften vid stress.

Läs mer - http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1882

Fermenterad jäst:
EpiCor är fermenterad (syrad) jäst utvecklad för att stärka vårt immunförsvar. En studie visade att det minskade antalet som fick symptom på förkylning och influensa. För de som ändå blev sjuka minskade sjukdomstiden.

Läs mer - http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2210

 
Område: Förkylning & Infektion | Skriven av: Kristina


Kommentarer och svar från medlemmar


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar