Krasslig - Man ska hjälpa, inte stjälpa!

Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Arv bidrar till tarmsjukdomarna

Bookmark and Share

Inflammatoriska tarmsjukdomar växer lavinartat. De är nu så vanliga att de kan klassas som folksjukdomar. Vår hygieniska livsstil och ärftlighet misstänks ligga bakom. Totalt beräknas uppåt 90 000 svenskar vara drabbade.

Vanligast är de kroniska diarrésjukdomarna Ulcerös kolit och Chrons sjukdom som ofta kommer attackvis i månadslånga skov.

De vanligaste symtomen är upprepade diarréer, viktminskning och värk i magen. Variationen mellan olika individer är stor.

De flesta som behandlas med antiinflammatorisk medicin och kortison. Hjälper inte det finns de biologiska läkemedlen Remicade och Humira. I allvarliga fall opereras en bit av tarmen bort och vissa tvingas leva med stomi.

 
Område: Mage & Tarm | Skriven av: Doktorn


Kommentarer och svar från medlemmar


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar