Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Att bli sviken av en älskad

Bookmark and Share

Att bli sviken av någon man står nära är nog en av de värsta saker man kan vara med om. En vän, en förälder, en tjej som man gillar eller överhuvudtaget någon man står nära. Att någon som man förväntar sig ska ta hand om en och bry sig om en plötsligt vänder ryggen till, blundar. Vad ska man ta sig till? Det är lätt att ta till kudden. Att trycka ner ansiktet och släppa ut alla känslor. Känna smaken av tårar blandade med snor. ”Vad är det för fel på mig? Varför gör han/hon så här mot mig? För det är ju mig det är fel på, det är mitt fel. Eller?” Att lyssna på den där sångaren, som så bra beskriver precis hur man har det. Det känns som om låten är skriven om en själv.

Det är så folk brukar sörja när de har blivit svikna. De sjunker in i sig själva och låter det gå ut över sig själva. Men varför? Ett svek kan vara svårt att förlåta. ”Som om att du säger förlåt skulle göra allting bra igen?” Men innerst inne vill man kanske förlåta. Det måste bara få gå lite tid. Om personen som svikit dig ångrar sig kanske den verkligen måste visa att den bryr sig om dig. Du vill ju inte att saker och ting ska vara så för alltid. Men och andra sidan är jag av åsikten att förlåtelse endast är ett ord och att man inte kan förlåta för evigt och man kan inte heller glömma. Speciellt inte om det händer igen och igen och igen.

En del blir svikna tidigt i livet. Fadern sticker kanske. Det är inte samma svek som när ens bästa kompis eller en tjej man gillar börjar bete sig annorlunda mot tidigare sedan den börjat umgås med nytt folk. Ett scenario som ivrigt skildras i moderna ungdomsfilmer. Förälderns roll är att beskydda en och lära en skillnaden mellan rätt och fel. Om då en eller båda föräldrarna saknas kan det vara lätt att hamna snett. Det är ganska självklart att man då känner att föräldrarna har svikit en. ”Ville dom inte ha mig? Varför finns jag då här?” Ett svek väcker uppenbarligen många frågor.

Alla svek gör ont. När man har blivit riven tillräckligt många gånger förlorar man förtroendet. Man förväntar sig att bli sviken igen. Man kanske aktar sig för sociala situationer. En del människor kan ha svårt att ha nära relationer eller kanske bara lära känna personer, just för att de har blivit svikna förut och inte litar på någon. Svek kan alltså förstöra människor, men bara om människan tillåter det.

Skulle inte ni tröttna på en person som lovar en massa och sen sviker? En person som säger ett men gör annat? En person som ber en att inte göra en sak, men istället gör det själv? Att bli sviken gång på gång. Skulle ni förlåta och bara låta det vara? Jag förlåter inte människor, jag kan förbise vissa saker, men jag förlåter aldrig och jag glömmer aldrig. Jag gillar inte människor som ljuger och jag tillåter inte mig själv att kränkas.

Hur kan man göra för att inte sjunka alltför lågt när man är sviken? För att inte bli deprimerad och kanske i värsta fall välja att avsluta sitt liv (finns vissa som gör det, även fast jag aldrig skulle göra det)?

Svek är något av det värsta en människa kan uppleva. Så tänk innan du gör något som du tror kan såra någon du håller kär.

Jag har blivit sviken. Vad ska jag ta mig till?

 
Område: Sex & Relationer | Skriven av: Issa


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av Bellatina för 3790 dagar sedan
+0 Diggar
Jag förstår exakt vad du pratar om. Jag blev själv sviken av en kille för inte så länge sen...det är alltid svårt när det står mellan valet att dissa eller att låta det gå förbi. Vissa saker går bara inte att släppa, de är för grova och hemska mot en. Kanske var det aldrig meningen att det skulle bli jag och han eller hur?
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Pilsner90 för 3787 dagar sedan
-2 Diggar
Dissa,kissa och pissa vafan är de ni babblar om egentligen. Vem orkar skriva ett sånt där inlägg om nåt så fjantigt. Orkar fan inte ens läsa skiten era as
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Jonasir för 3787 dagar sedan
-1 Diggar
Issa, vad tror du själv är anledningen till dessa bisarra fantasier? Själv tror jag det är för att du är så bäh att du skriver detta på ett internetforum där Doktorn bara kommer att skratta åt dig.
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Maria för 3785 dagar sedan
+0 Diggar
Jag vet tyvärr hur det är, men tvärtom. Läs mitt inlägg "misstag och djup ånger"..jag är en sådan alla hatar, jag är en sådan som svek någon jag älskar ;S ;O
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar