Krasslig - Man ska hjälpa, inte stjälpa!

Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Dålig andedräkt

Bookmark and Share

Jag undrar vad dålig andedräkt beror på och hur man kan lösa det. Jag och mina vänner har disskuterat problemet, men alla säger olika. En den säger att man ska tugga tuggummi, andra säger att det förstör så att man får sämre andedräkt långsiktigt sett. Sen undrar jag om munskölj är dåligt för tänderna och om det verkligen hjälper, för det har jag också hört kan vara dåligt. Hur är det egentligen? Jag blir bara förvirrad av alla råd och tips hit och dit.

 
Område: Mun & Tänder | Skriven av: maria


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av Filip för 5024 dagar sedan
+1 Diggar
"Dålig andedräkt" beror på att du andas. Alla har en dålig andedräkt, eftersom vi alla andas ut vissa dofter i vår luft. Det enda vettiga sättet att mildra detta på är genom att hålla en god munhygien. Tuggummi brukar endast hjälpa tillfälligt, men skadar käken långsiktigt (tuggummi förstår också tänderna).

Slutligen skulle jag inte rekommendera dig att använda munskölj. Visserligen tycks den lindra dålig andedräkt, men den har annan negativ påverkan; t ex dödar den nödvändiga magbakterier.
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Doktorn för 5024 dagar sedan
+0 Diggar
Tuggummi varken förbättrar eller försämrar andedräkten på lång sikt. Däremot skall du undvika Listerine (ryktas om att vara cancerframkallande), men testa gärna SB12 som sägs vara bättre. Den finns att köpa i Apoteket receptfritt.
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Pilsner90 för 5020 dagar sedan
+3 Diggar
Nu håller ni käften. Varför i hel-v ska man bry sig om hur man själv stinker i käften? Problemet är alla de vidriga käftar man tvingas uthärda vareviga dag. Jag själv t.ex måste chilla med choke varje dag och odören som kommer ur hans munhåla är något av den vidrigaste bajslukt man kan tänka sig. Så håll nu käft om "det är synd om mig jag luktar lite ila buhuu"-skitsnacket och ge de som verkligen stinker på käften istället!

Aplo paplo Pilsner
[Svara på denna kommentar]

 
  Skriven av Bellatina för 5020 dagar sedan
-1 Diggar
Pilsner jag förstår inte riktigt..vem e choke?

  Skriven av Dino för 5020 dagar sedan
-1 Diggar
Tuggummi kan få magsyra att komma upp med.
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar