Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Och de kallar det för “bara mensvärk”

Bookmark and Share

Jag lider av den fruktansvärda sjukdommen Kvinna.
Symptomen av denna mycket underskattade sjukdom är att min livmoder på beställning en gång i månaden sväller upp, vrider sig i kramper och spyr ut blod. Detta påverkar även resten av min kropp med effekten att jag konstant tror att jag ska spy, huvudet känns som en tickande bomb och benen bär ungefär lika bra som en marionettdockas… Psyket lockas också med i karusellen så att jag håller på att börja gråta så fort jag får kritik och skriker åt alla som gör minsta lilla ljud.
Trots dessa tydliga tecken på snar död, förväntas ofta de stackars drabbade människorna av denna hemska sjukdom att agera som vanligt i samhället. “Det är ju bara lite mensvärk!” Det är så fan heller bara lite menskvärk!! Det är olidliga smärtor som ingen som inte lider av det någonsin skulle kunna föreställa sig (och än mindre uthärda…) “Du har ju bara lite mensvärk, ta en alvedon och skärp dig” Nej säger jag. Detta lidande kan inte behandlas med bara en alvedon… Behandlingen bör istället vara; Konstant uppvaktning med choklad, avslagen cocoacola, värktabletter och kärlek. Mycket sitcom (Jag rekomenderar Vänner). Så lite rörelse som möjligt, ligg helst helt stilla… Och många människor som sitter runt om kring än och säger “Stackars dig… Staaaackars dig.. Staaaaaaackars lilla söta underbara fantastiska vackra dig.”

 
Område: Underliv - kvinnor | Skriven av: Bellatina


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av Bellatina för 3778 dagar sedan
+0 Diggar
Och jag kan lova att jag håller på att explodera just nu av värk. jag tror jag kommer dö!!!!
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Doktorn för 3778 dagar sedan
+0 Diggar
Men alltså, det är helt normalt att du blöder därifrån för du är ju just en kvinna och ni kvinnor är lite speciella (det vet vi äldre karlar). Hur gammal är du? Ditt otroliga hat mot din mens kan bero på att du kanske är ung, du vänjer dig.
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av solnea för 3312 dagar sedan
+1 Diggar
Usch brukar också ha mensvärk och det är verkligen inte kul.
Fast jag kanske inte har lika mycket som du jag brukar kunna ta en ipren så går det över efter ett tag.
Men det gör verkligen ont jag vet
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar