Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Stressigt i skolan

Bookmark and Share

Hej!

Jag känner mig ofta oerhört stressad i skolan och är rädd att inte hinna med. Har ni några tips för att klara av vardagen?

Tack på förhand!

 
Område: Stress & Utbrändhet | Skriven av: Lime


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av nillavar för 3884 dagar sedan
Below Threshold [Visa kommentar]
-16 Diggar
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Filip för 3884 dagar sedan
+1 Diggar
Hej Lime,

Är det så att du känner dig förvirrad och rädd? Det verkar nämligen så! Det du kan göra är att försöka strukturera upp ditt plugg och prioritera. Kanske skall du plugga lite mindre, men effektivare? Kanske skall du variera med lite annat? Denna stress är oftast psykologisk och går att mildra genom att se till att varva ner när man skall - och varva upp när det är dags. Det viktiga är att inte stanna på endast ett varv.
[Svara på denna kommentar]

 
  Skriven av Pilsner för 3878 dagar sedan
-1 Diggar
Ja men om det nu ligger till som så att man i samband med stressupplevelsen känner en oerhörd lusta efter härlig mask? Är denna upplevelse också psykologisk eller är den baserad på mina bisarra fantasier? Kommer jag någonsin att stämplas som "frisk". Jag behöver svar nu för annars duger den här sidan ingenting till!
Frustrerad tonåring

  Skriven av nillavar för 3870 dagar sedan
+1 Diggar
Tjena Pilsner!

Är det enbart i samband med stress du känner dessa behov? De kanske kommer för att ge dig en uppfattning om att du behöver variation för att komma ur stressen.
Dina bisarra fantasier är väl för övrigt en del av dina psykologiska tankar och därför kan nog upplevelsen klassas som pskykologisk.
För övrigt anser jag att "en oerhörd lusta efter härlig mask" inte är en sjukdom utan snarare en sexuell läggning. Du kanske bör överväga att träffa en psykolog för att tala om dina känslor.
Vill dessutom be dig att skapa egna forum i fortsättningen istället för att skriva in dessa funderingar i forum rörande andras problem, det skulle förenkla saker och ting.

Lycka till!
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av maria för 3792 dagar sedan
+0 Diggar
Sov ordentligt och strukturera upp din tid så att du inte gör saker i sista minuten, det är mitt råd.
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar