Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Rubrik: Problem med sexlusten

Bookmark and Share

Jag är en tjej på 20 år, som har ett problem som bara blir värre. jag har ingen sexlust överhuvudtaget. Jag började ha sex när jag var 16 år. Just nu bor jag ihop med min pojkvän och vi har det bra ihop förutom sexet. med min gamla pojkvän så slutade jag ha lust efter ca 3 månader. Min nuvarade pojkvän och jag har varit ihop i 1 ½ år ungefär. Dom senaste 8 månaderna har jag inte haft lust alls. Det började med att vi bara hade sex 1 gg i veckan, sedan bara 1 gg i månaden, och nu knappt inte ens det. Jag har haft problem och fått ont under tiden och efter, i form av sprickor mm. Om man nån gång har haft sex och det varit riktigt bra, så har man blivit mer sugen. Men när man nästa gång har jätteont, är det ju inte så konstigt att man varken vill eller vågar försöka! Detta har blivit ett stort problem och jag vet att min kille lider av det. Men ju mer jag tänker på hur synd det är om honom och att jag borde ställa upp, desto mer pressad blir jag och då vill jag ännu mindre. Det är inte han som stressar mig, utan jag själv som känner så.
Jag vet att i borde mysa mer ihop, och försöka ta det lugnt. men det är så svårt, för han gör ingenting jag inte vill, men jag vet att han vill hela tiden.
Sen har jag aldrig fått orgasm heller, i hela mitt liv, varken själv elr under sex. Jag onanerar aldrig själv då jag varken blir tänd eller får ut nått av det.
Möjligen är det lite pga det som gör att jag inte har nån lust ,men o andra sidan vet jag ju inte hur en orgasm känns och har aldrig ens varit i närheten, så jag har ju inget att jämföra med, och borde tycka om sexet som det är då det är det enda jag känner till.

Nån som har det likadant eller har haft? Behöver råd. Vi har det bra annars, och prövar olika saker, tex surfar jag på nätet mm, men inget funkar. Jag är nog rädd att det ska göra ont och inte slappnar av. Sen finns det väl ett ord för såna som inte vill ha sex?

 
Område: Sex & Relationer | Skriven av: Pusi


Kommentarer och svar från medlemmar

  Skriven av Kristina för 3889 dagar sedan
+1 Diggar
Men har du försökt att prata om problemet med din kille? Skulle råda dig att göra det då det brukar vara det bästa att göra.
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Issa för 3883 dagar sedan
+0 Diggar
"Sen finns det väl ett ord för såna som inte vill ha sex?"

Tänker du kanske på asexualitet?
[Svara på denna kommentar]

 
  Skriven av Pilsner för 3878 dagar sedan
+0 Diggar
Fan vad less jag blir på tjat om tappad sexlust! Själv får jag aldrig ligga för att min stora elva centimeters balle tydligen är för liten!

Sluta upp och gnäll innan jag bli förbannad
Tonåring

  Skriven av Bellatina för 3864 dagar sedan
+0 Diggar
Men Pilsner bli inte less! Din 11 cm är helt lagom, fast lite under medelmåttet men det spelar ingen roll därför att storleken inte spelar någon roll..det är själva kapaciteten som gäller ;)
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Doktorn för 3864 dagar sedan
+0 Diggar
Att känna sexuell längtan är en emotionell och fysisk reaktion på ett specifikt (erotiskt) stimuli. Lusten till att ha sex kan komma från till exempel kyssar eller smekningar på kroppen och könsorganen. Sexuell upphetsning kan man även få genom att betrakta någon och finna personen mycket fysiskt attraktiv. Om man befinner sig i ett förhållande med en annan människa och förhållandet sträcker sig över en lång tid, spelar dock andra faktorer in för att hålla sexlusten uppe. Det kan handla om att till exempel ge varandra uppmärksamhet, eller till och med om att hjälpas åt med hushållsarbetet. Man måste alltså titta på problem med sexlusten från både ett fysiskt, psykologiskt och ett socialt perspektiv.

Det är inte ovanligt att hormonella problem, medicinering eller depression ligger bakom en minskad lust till sex. Därför är det alltid viktigt att först titta på om det kan vara något av dessa faktorer som orsakar problemet. Psykologiska orsaker bakom en minskad sexuell lust är oftast svårare att både upptäcka och behandla. Tankar som kan locka fram lust till sex kan bland annat vara att föreställa sig sin partner som väldigt attraktiv, eller rena fantasier om sex. Faktorer som kan blockera sexlusten kan till exempel vara att man uppfattar sin partner som oattraktiv, att man har negativa tankar eller känslor kring sex eller tidigare negativa erfarenheter. Ibland påverkas också lusten till sex av att man känner sig stressad eller nedstämd. Sociala faktorer som kan ligga bakom minskad sexlust kan till exempel vara kommunikationsproblem i en relation. Den ena partnern vill kanske hellre sova, med följd av att den andra känner sig avvisad.
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Pusi för 3855 dagar sedan
+0 Diggar
Doktorn, tack för ditt väldigt braiga svar =)
[Svara på denna kommentar]

  Skriven av Pilsner90 för 3787 dagar sedan
+0 Diggar
Men vadå kapaciteten!? Hur fan ska jag få någor kapacitet och erfarenhet när jag aldrig får ligga??? När brudarna frågar va jag har brukar jag dra till med 11,5 (istället för 11). Ändå biter det inte. Tack för ett jävla skitsvar bellatina
[Svara på denna kommentar]


Skriv kommentar
Var vänlig logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar