Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Smärta & Värk

Smärta och värk drabbar oss alla någon gång under livet. Vissa människor med dessa problem har också behov av hjälp och vård. Många lever med god livskvalitet trots att de emellanåt har värk eller smärta.

Huvudvärk
Det finns flera orsaker som kan orsaka huvudvärk. Den vanligaste orsaken är att man spänner musklerna runt huvudet och i nacken, vilket gör att muskler och muskelfästen börjar värka. En annan vanlig huvudvärk är den man kan ha vid infektioner.

Migrän är en typ av kraftig huvudvärk som kommer i anfall. Värken är för det mesta pulserande och sitter i ena halvan av huvudet. Man blir illamående och det är inte ovanligt att man kräks.

Muskelvärk
Värk och ömhet i muskler kan uppkomma av många olika orsaker, men vanligast är förgiftning. Muskelvärk är säkerligen den största gruppen av smärttillstånd. Många gånger får man också muskelvärk om man har helt andra sjukdomar i botten, av det enkla skälet att man anstränger sig att hålla sin onda kroppsdel still, vilket kostar både muskelarbete och spänning.

Reumatisk värk
Ledgångsreumatism är en permanent inflammation i kroppens leder. Reumatism innebär inflammation, särskilt i mindre leder, och det kan medföra skador på ledbrosk och omgivande skelett. Hud, ögon och inre organ kan också bli inflammerade. Orsakerna till reumatism är än så länge okända, men det finns ett samband med både arv och rökning.

Hälsokost som reducerar värk och smärta
Helaflex: hjälper mot smärta och stelheten. I Helaflex finns den aktiva substansen Harpagoört eller Djävulsklo.

Liniment: innehåller bland annat extrakt av ishavsalger och eukalyptusolja.

Bizz värksalva: lämplig att använda vid värk i leder och muskler.

Devils Claw: kommer från Sydafrika och är där den traditionella metoden mot smärta och muskelvärk.

Zinaxin: ingefärabaserad biokomplex. Lindrar ömhet och inflammationer samt minskar svullnader vid idrotts- och motionsskador.

Länktips:


Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar